Streetart in Dordt

IconoclashSaaie grijze muren in Dordrecht veranderen de komende weken in fleurige kunstwerken. Het nieuwe project Iconoclash is bedoeld om de stad op te leuken en streetart op de kaart te zetten.

Volledig scherm
De muurschildering op het Stadskantoor in de beginfase. © Qphoto

Het stadskantoor op de Spuiboulevard in Dordrecht kreeg nog nooit zo veel bekijks als deze week. Geregeld pauzeren wandelaars om gebiologeerd omhoog te kijken. Daar waar twee kunstenaars in een hoogwerker de metershoge muur van verf voorzien. Af en toe stapt er zelfs een automobilist uit om een foto te maken.

De muren van het stadskantoor zijn de eerste twee van een reeks gevels in de binnenstad die zullen worden beschilderd. Dit project, Iconoclash, hoort bij Beeldenstroom-Woordenstorm. Maar het is niet tijdelijk, zoals de meeste onderdelen van dit festival. Het is de bedoeling dat de kunstwerken jarenlang blijven.

,,Dit doet echt iets met de omgeving en het is een aanvulling voor de stad", meent organisator Sander Brugman. Samen met drie andere streetartliefhebbers en de gemeente ging hij op zoek naar geschikte muren. Dit weekend zijn een muurtje op de Voorstraat en een gevel op de Lenghenstraat aan de beurt. Dit vindt plaats tijdens het evenement Dordrecht Pakt Uit.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen