Volledig scherm
Op alle vestigingen van het Da Vinci College komen bakken te staan waar studenten en personeel hun versleten jeans in kunnen deponeren. © Shutterstock

Studenten gebruiken spijkerbroeken om oude Dordtse hal te isoleren

Het Da Vinci College gaat spijkerbroeken inzamelen om daarmee de Biesboschhal op Stadswerven in Dordrecht te isoleren. Op alle vestigingen van de onderwijsinstelling komen donderdag bakken te staan waar studenten en personeel hun versleten jeans in kunnen deponeren.

Het idee daarvoor is afkomstig van tweedejaars studenten van de bouwopleiding in Hardinxveld-Giessendam. Die doen mee aan de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair, waarbij het onder meer de bedoeling is om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken bij nieuwe ontwerpen.

In het geval van deze studenten hebben ze in opdracht van de gemeente Dordrecht een ontwerp gemaakt voor de Biesboschhal. Daar is werkplaats Dordtyart voor kunstenaars gevestigd.

Daarbij kwam ook het idee om spijkerbroeken in te zamelen bovendrijven. Katoen heeft van nature zeer goede isolerende eigenschappen. Daarnaast absorberen samengeperste spijkerbroeken, waardoor geluidsoverlast sterk vermindert. Het Tilburgse bedrijf VRK Isolatie is gespecialiseerd in hergebruik van spijkerbroeken voor dit doel.

Het Da Vinci College verwacht vele honderden spijkerbroeken te verzamelen, zegt woordvoerster Mascha de Mink. ,,We proberen alle studenten en het personeel enthousiast te maken met mails en allerlei banners op al onze vestigingen. Vijfhonderd broeken is wel het minste waar we van uitgaan.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
567 stemmen