Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Stuur Dordtse minima een brief over gratis tandartsbezoek voor kinderen’

Dordrecht wil minima aanschrijven om hen duidelijk te maken dat mondzorg voor hun kinderen gratis is. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de fracties van D66 en GroenLinks.

Deze partijen maken zich zorgen over het bezoek van kinderen van minima aan de tandarts. Volgens de twee partijen gaan die kinderen te weinig naar de tandarts omdat hun ouders denken dat dat geld kost.

B en w laten hen nu weten actief aan de slag te gaan om meer kinderen hun halfjaarlijkse gebitscontrole te laten ondergaan, al is dat volgens het stadsbestuur in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars.

Gesprek met verzekeraar

Daarom gaat de gemeente eerst in gesprek met verzekeraar VGZ om te vragen welke stappen dat bedrijf kan zetten. Gehoopt wordt dat VGZ alle Dordtse minima van wie de kinderen niet naar de tandarts gaan een brief wil sturen met daarin de uitleg dat tandartsbezoek voor kinderen gratis is.

Als VGZ dat niet wil doen, zal de gemeente zelf Dordtenaren informeren. In Schiedam gebeurt dat al. Daar bleek dat een half jaar na ontvangst van de brief de helft van alle kinderen inmiddels wel bij de tandarts was geweest.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht