Supporters FC Dordt soppen stadion

VIDEONiet alleen de spelers en technische staf, maar ook een groot deel van het stadion van FC Dordrecht is klaar voor de start van het nieuwe seizoen komende vrijdag. Zo’n dertig supporters hebben, gewapend met bezems, schoonmaakmiddel en poetsdoeken, gezorgd voor een blinkend schone West-tribune in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Volledig scherm
FC Dordrecht supporters maken tribune schoon © Rinie Boon

Als de spelers van FC Dordrecht dit seizoen dezelfde toewijding, slagvaardigheid en accuratesse tonen als hun de schoonmakende aanhangers afgelopen zaterdag, dan ligt een mooi voetbaljaar in het verschiet. In twee uur tijd verandert de West-tribune van een stoffige verzameling kuipstoeltjes in een prettig ogende en ruikende tribune. ,,De schoonmaakbeurt is een traditie geworden én een initiatief dat jaarlijks meer helpende handjes trekt’’, constateert supporter Harold Landman met enige trots.

Quote

Deze opknap­beurt toont de eenheid en saamhorig­heid

Bianca Middag

Een week na de rellen in Katwijk, waar Dordtse ‘supporters’ het aan de stok kregen met aanhangers van de kampioen van de tweede divisie, geeft een ander deel van de aanhang van FC Dordrecht wel het goede voorbeeld en een veel beter signaal af. ,,Voor supporters, door supporters’’, is het credo volgens Bianca Middag, die deel uitmaakt van het sfeerteam van de Dordtse club.

,,Deze opknapbeurt toont de eenheid en saamhorigheid. Het leuke is dat supermarkteigenaar Cees van der Poel deze actie steunt en dat veel mensen onaangekondigd de handen uit de mouwen komen steken. Al kun je wel zien dat de mannen over het algemeen minder bedreven zijn’’, grapt ze.

Aan inzet echter geen gebrek. Het zweet loopt in straaltjes van het gezicht van VVD-raadslid en fervent FC Dordrecht-supporter Rolin den Heijer. ,,Tijdens het zomerreces moet ik me maar op een andere manier verdienstelijk maken’’, lacht hij. ,,En vele handen maken licht werk, toch?’’ 

Commercieel manager Rik Maaskant van FC Dordrecht poetst ook mee. ,,Vrijdag kreeg ik door dat er negen supporters zouden zijn, een dag later is dat aantal verdriedubbeld. We beginnen tegen Helmond op een nieuwe grasmat én en stralend stadion.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht