Volledig scherm
Mike Schram (links) van Tafeltennisvereniging TTVD en Erik Hofman van SC Movado. © Richard van Hoek Fotografie

Tafeltennisvereniging Dordrecht is ontevreden over plan sportpark Schenkeldijk

Tafeltennisvereniging TTVD in Dordrecht is niet blij met de plannen die het college van burgemeester en wethouders heeft voor sportpark Schenkeldijk.

TTVD heeft bij de gemeente gepleit voor een eigen gebouw op het sportpark aan de Schenkeldijk. Daar heeft het college echter geen gehoor aan gegeven, zo blijkt uit de plannen die zijn uitgewerkt voor de herinrichting van sportpark Schenkeldijk. ,,Het is beneden ieder peil’’, zegt voorzitter van de club Mike Schram.

De tafeltennisclub moet gedwongen verhuizen naar het sportpark. De huidige locatie, op sportpark de Corridor, moet plaatsmaken voor nieuwbouwwoningen. Er zijn in totaal zes scenario’s geschetst, waarbij de voorkeur van het college uitgaat naar een van die voorstellen. Daarin staat nadrukkelijk vermeld dat er geen aparte tafeltenniszaal komt. Met 120 spelende leden is de club daarvoor volgens de wethouder te klein. In plaats daarvan zou ze moeten intrekken bij sporthal De Dijk.

Bizar

,,We gaan hier uiteraard niet mee akkoord’’, aldus Mike Schram. Hij noemt het voorstel ‘bizar’.

,,Gezien het feit dat er op de Corridor nieuwbouw komt, wat ook de nodige miljoenen in het laatje gaat brengen, kan daar best een fatsoenlijke regeling met de sportverenigingen van worden betaald”, vindt Schram.

De plannen voor de herinrichting van sportpark Schenkeldijk worden binnenkort besproken in de raad. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht