Het is er lang niet zo druk als normaal, maar de molens van Kinderdijk stonden voor veel mensen op het programma dit weekend.
Volledig scherm
Het is er lang niet zo druk als normaal, maar de molens van Kinderdijk stonden voor veel mensen op het programma dit weekend. © Cees Van Der Wal

Thuisblijven vanwege het coronavirus? De verleiding was te groot...

FOTO'SDe zon, een stralend blauwe lucht en alle vrijheid van de wereld. Wat doe je dan? Het advies: gewoon thuisblijven, van de zon genieten in je eigen tuin of een stoeltje uitklappen op je balkon. Maar de verleiding bleek voor veel regiogenoten dit weekend te groot: de Biesbosch, Werelderfgoed Kinderdijk of het plaatselijke tuincentrum. 

Veel mensen kozen er, ondanks het dringende verzoek zoveel mogelijk afstand van elkaar te bewaren, tóch voor om op pad te gaan. Een tochtje op de fiets of een flinke wandeling doet de mens goed, moeten veel van hen gedacht hebben. 

,,Op veel plekken gaat het goed, maar regelmatig houden mensen zich niet aan de maatregelen tegen de verspreiding van corona. Besef dat u er zelf aan bijdraagt of we volgende week nog voldoende IC-bedden hebben in ons land’’, aldus de Dordtse burgemeester Wouter Kolff.

Zijn collega Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden ergerde zich op zijn beurt aan grote groepen wielrenners die hij voorbij zag razen over de dijken.

Het verhaal gaat onder de tweet verder.

Steeds meer winkeliers kiezen er voor hun deuren dicht te houden, zo bleek onder meer in Dordrecht. Anderen hanteren een deurbeleid: niet te veel mensen tegelijk binnen.

Minstens 1,5 meter afstand houden lukte lang niet altijd op de fietspaden in Dordrecht.
Volledig scherm
Minstens 1,5 meter afstand houden lukte lang niet altijd op de fietspaden in Dordrecht. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto
Steeds meer winkeliers kiezen ervoor hun zaak helemaal te sluiten, de openingstijden aan te passen of een maximaal aantal klanten toe te laten in hun zaak.
Volledig scherm
Steeds meer winkeliers kiezen ervoor hun zaak helemaal te sluiten, de openingstijden aan te passen of een maximaal aantal klanten toe te laten in hun zaak. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto
Drukte op de fiets- en wandelpaden richting de Dordtse Biesbosch.
Volledig scherm
Drukte op de fiets- en wandelpaden richting de Dordtse Biesbosch. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto
Het was afgelopen weekend perfect weer om te wielrennen. Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden ergerde zich aan grote groepen die hij voorbij zag komen: ,,Echt geen 1,5 meter ertussen. Doe dat niet!’’
Volledig scherm
Het was afgelopen weekend perfect weer om te wielrennen. Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden ergerde zich aan grote groepen die hij voorbij zag komen: ,,Echt geen 1,5 meter ertussen. Doe dat niet!’’ © Ricardo Smit

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht