Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Toernooi beachvolleybal Heerjansdam mag na rellen doorgaan

Het traditionele beachvolleybaltoernooi in Heerjansdam moet volgend jaar gewoon door kunnen gaan. Burgemeester Dominic Schrijer ziet in de rellen van eind augustus geen reden om het voortaan te verbieden. ,,Vorig jaar is het ook goed gegaan, dus het kan wel. Ik ga in overleg met alle betrokkenen kijken waar het misgegaan is'', vertelde hij dinsdagavond aan de verontruste gemeenteraad van Zwijndrecht.

Op 25 augustus kwam het buiten het feestterrein bij café Het Dorpshuis vooral na afloop tot vechtpartijen en vernielingen. Uiteindelijk zag de politie zich midden in de nacht genoodzaakt het centrum van Heerjansdam schoon te vegen. Volgens de Dorpsraad zouden bij de ongeregeldheden met name jongeren uit Barendrecht en Ridderkerk betrokken zijn, die al flink gedronken hadden en naar Heerjansdam uitweken omdat de politie in hun eigen gemeente strenger is.

Schrijer ontkent dat laatste. Volgens hem komen jongeren naar het dorp omdat ze Heerjansdamse leeftijdgenoten van school kennen. Hij snapt dat Heerjansdammers geschrokken zijn: ,,Dit is een hele tijd niet meer voorgekomen.''

Het Heerjansdamse raadslid Arnold de Jong vindt het onbegrijpelijk dat de politie niet eerder optrad, toen jongeren al met flessen drank rondliepen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Heerjansdam en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht