Deze oplegger met een giftige en bijtende stof maakte een trip door Dordrecht en Zwijndrecht.
Volledig scherm
Deze oplegger met een giftige en bijtende stof maakte een trip door Dordrecht en Zwijndrecht. © Inspectie Leefomgeving en Transport

Tomtom is dure gids voor trip van trucker door Dordrecht en Zwijndrecht

Een tomtommetje is voor een trucker een dure gids geweest op zijn tripje door Dordrecht en Zwijndrecht. De oplegger van zijn truck was geladen met een giftige en bijtende stof. Het navigatieapparaatje stuurde hem vanuit Brabant door de Drechttunnel naar Rotterdam, waar hij niet door mocht. 

De man bemerkte de fout toen hij nog net Dordrecht in kon rijden om over de Zwijndrechtse brug zijn weg te vervolgen. Ook die route is echter verboden voor dergelijke gevaarlijke stoffen.

Een inspecteur van de Inspectie Leefomgeving en Transport zag het dinsdagmiddag gebeuren en volgde de chauffeur, om die op een relatief veilige plek op de parkeerplaats Sandelingen Ambacht langs de A16 te laten stoppen. Daar kreeg de man een boete van 500 euro. ,,Er staat royaal bijtijds aangegeven dat hij via de N3, de A15 en de Alblasserdamse brug had moeten rijden’', aldus een woordvoerder van de inspectie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht