Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Tot nu toe negen wapens ingeleverd bij Dordtse politie tijdens ‘Zonder straf van je wapen af’

Bij de politie in Dordrecht zijn tot nu toe negen wapens afgegeven in het kader van de inleveractie die deze week van start ging.

Het gaat om zeven messen, een boksbeugel en een alarmpistool. Dat meldt de politie op Twitter. Tijdens de actie kunnen mensen een steekwapen, slagwapen of stootwapen ongestraft inleveren. Op het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht staan tonnen waar de wapens in gegooid kunnen worden. Dat kan tot 3 februari. 

Alleen voor het inleveren van vuurwapens moet een afspraak worden gemaakt. De politie wil namelijk voorkomen dat mensen met bijvoorbeeld een pistool in hun tas reizen en het bureau binnenlopen. Agenten in burger komen in een onherkenbare auto langs om het wapen op te halen.

Zonder vervolging

‘Zonder straf van je wapen af’ is een actie van de politie en het OM. Om conflicten en slachtoffers in de toekomst te voorkomen, kunnen wapens twee weken lang worden ingeleverd zonder vervolgd te worden. Uit politiecijfers blijkt namelijk dat er vorig jaar 71 schietpartijen waren in Rotterdam. Vijftien mensen kwamen door een wapen om het leven.

De wapens zijn ook anoniem in te leveren bij het politiebureau aan het Doelwater in Rotterdam, aan het Bijdorpplein in Schiedam, aan de Slotlaan in Capelle, aan het Zuidplein en in de Schoutstraat in Spijkenisse. In Capelle zijn maandag de eerste wapens ingeleverd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen