Volledig scherm
De brandweer was ter plaatse bij de tankwagen waar afgelopen zaterdag giftige gassen vrij waren gekomen. In een groot deel van Midden-Nederland zorgde het gas voor stankoverlast. © ANP

Transportbedrijf moet extra check inbouwen rond opslag van tanks na stankoverlast

OTT Tanktransport in Alblasserdam moet van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid een extra veiligheidscheck inbouwen in het bedrijfsproces om te voorkomen dat opnieuw een incident zoals zaterdag kan gebeuren.

Dat schrijft burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam aan de gemeenteraad. Afgelopen zaterdag lekte een tankwagen op het terrein van het Alblasserdamse bedrijf de stof petrolad. Dat kon gebeuren, omdat de temperatuur in die tank opliep. Het lek veroorzaakte een extreme stank, die zich over een groot deel van Nederland verspreidde.

In de brief staat verder dat het bedrijf zelf ook moet onderzoeken waardoor het mis ging. Ook de omgevingsdienst doet dat. De Inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar de opslag, het verwarmen en de behandeling van de stof. Als blijkt dat het bedrijf iets te verwijten valt, dan zou dat kunnen leiden tot een strafrechterlijk onderzoek.

Lees alle artikelen over het petrolad-lek in Alblasserdam terug in ons dossier

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht