Volledig scherm
Een intercity bij Dordrecht. © Richard van Hoek Fotografie

Trein tussen Dordrecht en Eindhoven keert definitief terug

UPDATETreinreizigers kunnen vanaf december definitief weer rechtstreeks met de trein van Dordrecht naar Eindhoven reizen en andersom. Dat blijkt uit de nieuwe planning die spoorbeheerder ProRail maandagochtend heeft bekendgemaakt. De trein zal in totaal vier keer per dag rijden. 

Eerder dit jaar maakte de NS al bekend dat ze de trein van Dordrecht naar Eindhoven nieuw leven in wilde blazen. Na het schrappen van de intercity naar Venlo ging de reis van Dordrecht richting Brabant niet verder dan Tilburg.

ProRail zegt bij de presentatie van de spoorplanning, die op 15 december in gaat, dat er ‘meer treinen gaan rijden tussen Dordrecht en Eindhoven’. De intercity zal per dag vier keer rijden. ,,Dit betekent dat mensen niet meer achttien minuten op station Breda hoeven te wachten’’, zegt NS-woordvoerder Michiel Jonker. Hij benadrukt dat dit op verzoek van de gemeente Dordrecht gebeurt. 

Wethouder Rik van der Linden is blij met de extra treinen. ,,Mooi dat de inpassing nu ook bekrachtigd wordt door ProRail. We hebben er met elkaar hard voor geknokt om Eindhoven weer op de borden van station Dordrecht te krijgen. Vanaf december is dat een feit.”

Boemeltje

Op welke tijdstippen de treinen exact gaan rijden, is nog niet bekendgemaakt. Het idee van de NS was om de lijn Dordrecht-Eindhoven vier keer per dag te laten rijden: dagelijks om zes uur, negen uur, één uur en vijf uur vanuit Dordrecht vertrekken en dan weer terugkeren.

Eerder was al uitgelekt dat de nieuwe sneltrein Dordrecht-Eindhoven veel op een boemeltje kan gaan lijken. Die rijdt slechts 95 kilometer per uur en wordt uitgevoerd met sprinters.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
912 stemmen