Volledig scherm
In december werden de treinen ‘omgestickerd’. © Milan Rinck

Treinen op MerwedeLingelijn worden begin 2020 omgebouwd

De treinen van de MerwedeLingelijn worden pas in het eerste kwartaal van volgend jaar omgebouwd. Dat laat woordvoerster Sharmila Kishna van vervoersmaatschappij Qbuzz weten.

Het was de bedoeling dat de treinen tussen Dordrecht en Geldermalsen in de loop van dit jaar een opknapbeurt zouden krijgen en in de stijl van Qbuzz worden getransformeerd, maar dat werk wordt noodgedwongen uitgesteld.

Corrosieproblemen zijn er volgens Kishna de oorzaak van dat de treinen pas volgend jaar worden aangepast. ,,We waren niet eerder van deze problemen op de hoogte’’, aldus Kishna, die aangeeft dat de planning daarom moet worden aangepast.

Wifiverbinding 

De treinen moeten eerst voor onderhoud naar de garage. Pas daarna worden ze worden omgebouwd. Het onderhoud wordt de komende maanden gepleegd, in elk geval eind van dit jaar. De corrosieproblemen zijn volgens Qbuzz niet van dien aard dat de treinen niet kunnen rijden. Welke aanpassingen in het eerste kwartaal van 2020 worden gedaan, kan Kishna niet zeggen.

Wel verwacht ze dat de treinen een goede wifiverbinding voor reizigers krijgen. Eerder beloofde de vervoerder op het treintraject al meer comfort. Zo zouden reizigers gemakkelijk via usb-poorten hun mobiele telefoon kunnen opladen en zouden de treinen worden uitgerust met uitklaptafeltjes.

Hoewel de toestellen al snel nadat Qbuzz in deze regio van start ging, zijn bestickerd met het logo van de vervoerder, hebben ze nog wel het typische Arriva-uiterlijk. Die vervoerder raakte begin vorig jaar haar concessie kwijt om te mogen rijden in deze regio.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
657 stemmen