Volledig scherm
De rechtbank in Dordrecht. © AD

Tuinslipper als wapen in echtelijke twist

Een plastic tuinslipper als wapen. Het was het eerste dat de 51-jarige Dordtenaar E.O. voor het grijpen had toen hij in december helemaal door het lint ging. In 30 jaar huwelijk had hij zijn vrouw nog nooit geslagen.

Met het huwelijk van de Dordtenaar ging het al langer slecht, bleek gisteren bij de Dordtse politierechter mevrouw J. Janssen. Het stel was al onder behandeling bij een relatietherapeut. Desondanks ging het helemaal fout toen zij een weekeindje naar haar zus in het Duitse Aken wilde, maar dan wel met haar dochter en haar man.

Daar had hij absoluut geen zin in, maar zij hield voet bij stuk. Hij moest mee, vond zij, omdat ze hem niet vertrouwde.

Daarom sloeg hij haar met de slipper in hals en gezicht, wat enkele bloeduitstortingen en een bult opleverde. Hun dochter sprong er tussen om haar moeder te beschermen, maar kreeg vervolgens zelf de nodige klappen. Ze wist de slipper aan haar vader te ontfutselen, maar die sloeg haar moeder daarom maar met zijn vlakke hand. Toen de politie arriveerde, was de man inmiddels enigszins tot bedaren gekomen, maar was het letsel bij de echtgenote duidelijk zichtbaar.

Rijstwafels

Volgens de man was hij pas begonnen te slaan nadat zijn vrouw een pak rijstwafels en een mok naar hem gegooid had. Hij is echter de enige die dat zegt.

Quote

Geweld mag in geen enkel huwelijk

Politierechter mevrouw J. Janssen

Eigenlijk vindt O. het een beetje overdreven dat Justitie hem vanwege zijn geweld voor de rechter brengt: ,,Zo iets kan in ieder huwelijk gebeuren.’’ De politierechter daarop: ,,Vindt u dat je een vrouw mag slaan?’’ De man antwoordde ontkennend, maar veel indruk maakte hij daarmee niet op de rechter.

Volgens O. heeft hij zijn vrouw en zijn dochter sinds die decemberdag niet meer geslagen: ,,We hebben ook geen ruzies meer, alleen discussies.’’ Met de relatietherapie is het paar echter gestopt: ,,Ik heb geen tijd meer, want ik heb weer werk.’’

De politierechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week: ,,Geweld mag in geen enkel huwelijk.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht