Volledig scherm
© Fotopersburo Busink

Twee agenten gewond na achtervolging door Ambacht en Zwijndrecht

Twee agenten zijn dinsdagmiddag gewond geraakt nadat ze een auto achtervolgden. De auto weigerde te stoppen bij een verkeerscontrole op het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht. De twee inzittenden van de auto konden in Zwijndrecht worden aangehouden.

Rond 14.30 uur reed een auto met hoge snelheid weg bij een verkeerscontrole. De bestuurder reed tussen een tegemoet komende vrachtwagen en bestelbusje. Agenten die de achtervolging hadden ingezet konden het busje niet meer ontwijken en reden hier frontaal tegen aan. De agenten raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het bestelbusje bleef ongedeerd.

De vluchtende auto reed volgens getuigen met hoge snelheid door Zwijndrecht. ,,Hij ging op twee wielen een bocht om.” In de Zwijndrechtse wijk Meerdervoort zagen agenten korte tijd daarna een man en een vrouw uit een auto vluchten. De agenten renden achter hen aan en kon hen al snel aanhouden. 

Het onderzoek is nog in volle gang; de politie is op zoek naar getuigen. Wie iets heeft gezien wordt gevraagd te bellen naar 0900-8844.

Volledig scherm
De gecrashte politiewagen op het Noordeinde. © Jeroen Verbueken/FotoBusink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht