Volledig scherm
Babbeltruc. © Thinkstock

Twee bejaarde vrouwen slachtoffer van babbeltruc in Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht

Een 84-jarige vrouw uit Heerjansdam en 82-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn maandagavond het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat meldt de politie Drechtsteden Buiten zojuist.

Rond de klok van 19.30 uur vond de eerste babbeltruc plaats aan het Kruisbespad in Heerjansdam. ,,Hier kwamen twee mannen aan de deur met een verhaal over besmet of giftig water. Vervolgens betraden zij de woning en doorzochten zij de woning. Zij vroegen de 84-jarige bewoonster naar gouden sieraden, die zij gelukkig niet heeft afgegeven. Helaas is er wel geld weggenomen’’, schrijft de politie. Om hoeveel geld het gaat is niet bekendgemaakt.

Ongeveer een uur later werd er aangebeld bij een woning aan de Emmastraat in Hendrik-Ido-Ambacht. ,,Hier kwamen vermoedelijk dezelfde twee mannen aan de deur bij een 82-jarige vrouw met hetzelfde verhaal als in Heerjansdam. Ook hier betraden en doorzochten zij de woning. Op het eerste gezicht lijkt hier niets weggenomen’’, stelt de politie.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord van deze babbeltrucs. ,,Heeft u deze twee mannen gisteren, of eerder deze week, gezien op het Kruisbespad in Heerjansdam of in de Emmastraat in Hendrik-Ido-Ambacht? Zij waren actief tussen 19.15 en 20.45 uur, maar mogelijk hebben zij dus eerder een voorverkenning gedaan. Woont of werkt u in de buurt en heeft u mogelijk camerabeelden die van belang kunnen zijn? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met 0900-8844. Uw informatie anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000’’, besluit de politie.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht