De Drechtsteden vallen niet uit de toom als je het vergelijkt met de rest van de provincie Zuid-Holland. Alleen in Gorinchem (uiterst rechts) is de stijging hoger dan gemiddeld.
Volledig scherm
De Drechtsteden vallen niet uit de toom als je het vergelijkt met de rest van de provincie Zuid-Holland. Alleen in Gorinchem (uiterst rechts) is de stijging hoger dan gemiddeld. © LocalFocus

Twintig procent meer werklozen in de Drechtsteden, maar ‘buurman’ Gorinchem spant de kroon

Het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering (WW) ontvangt in de Drechtsteden is door de corona fors gestegen, blijkt uit cijfers van het UWV. Gemiddeld gaat het om een stijging van 20 procent in de regio. ‘Buurman’ Gorinchem steekt er met een stijging van 38 procent torenhoog bovenuit.

  1. A15 zelfs met twee extra rijstroken filegevoelig, zegt Rijkswaterstaat, maar niets doen is geen optie
    PREMIUM

    A15 zelfs met twee extra rijstroken filegevoe­lig, zegt Rijkswater­staat, maar niets doen is geen optie

    Ook na de verbreding van de A15 in 2029 zal er nog vaak file staan tussen Papendrecht en Sliedrecht, vooral in de ochtendspits, meldt Rijkswaterstaat. De wegbeheerder heeft uitgezocht welke maatregelen het effectiefst zijn om de files tussen Gorinchem-Oost en Papendrecht terug te dringen. Zelfs met de uitgebreidste oplossing, in beide richtingen een extra rijstrook, blijft het druk door de aansluiting op de N3.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht