Volledig scherm
Het afgebrande huis in de Vossiusstraat in Dordrecht stond tot half mei te koop. © Funda

Uitgebrand huis in Dordrecht is verkocht voor 86.000 euro

Het uitgebrande huis in de Vossiusstraat in Dordrecht, dat aandacht trok nadat het was aangeboden op makelaarssite Funda, is verkocht. Het pand is voor 86.000 euro gewisseld van eigenaar.

De woning was door de bewoonster te koop gezet, omdat ze in financiële nood zat. ,,Vaak zie je dat dit soort woningen door handelaren wordt opgekocht”, wist makelaar Ard Maters na de opvallende plaatsing te vertellen. ,,Die kunnen het dan opknappen.” 

De koper is een 54-jarige Dordtenaar. Hij moet het pand ‘helemaal opknappen’ om het überhaupt weer bewoonbaar te krijgen.

Sporen van brandstichting

De politie vond bij onderzoek na de brand sporen van brandstichting en kwam bij de ex van de bewoonster uit als opdrachtgever voor het misdrijf. De man zit vast en moet zich later voor de rechter verantwoorden. Hij probeerde de verkoop van de woning, waarvan hij mede-eigenaar was, tevergeefs te voorkomen.

Eerder zijn twee medeverdachten al veroordeeld voor hun rol in de brand, waarbij de bewoners met de schrik vrij kwamen.

Volledig scherm
De brandweer had het vuur vorig jaar vrij snel onder controle, maar 's nachts laaide het weer op. De woning raakte flink beschadigd. © Funda
Volledig scherm
,,Iemand moet het geld en de middelen hebben om het helemaal op te knappen, want het is nu volledig onbewoonbaar”, vertelde de makelaar op het moment dat het huis op Funda kwam. © Funda
Volledig scherm
Zo goed als alles in het huis moet worden vervangen. © Funda

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht