Peter en Aram kleurden een groot hart en het woord respect voor het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Volledig scherm
Peter en Aram kleurden een groot hart en het woord respect voor het Albert Schweitzer ziekenhuis. © Albert Schweitzer ziekenhuis

Vader en zoon kleuren hartjes met stoepkrijt bij ziekenhuizen: ‘Dit is voor het personeel’

Een kleurig hart en in grote letters respect. Alblasserdammer Peter Soeteman en zijn zoon Aram (14) hebben vandaag een tour gemaakt langs vier ziekenhuizen in Nederland om het ziekenhuispersoneel een hart onder de riem te steken. ,,We zitten thuis toch alleen maar duimen te draaien.”

Een emmertje stoepkrijt en een volgetankte motor. Meer hebben Peter en Aram niet nodig om te laten zien hoeveel respect ze hebben voor ziekenhuispersoneel dat overuren maakt door het coronavirus. De tocht op de motor begon vanmorgen vroeg bij het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Daar tekende het tweetal hun eerste hartje op de stoep voor het ziekenhuis. ,,Daarna was ons eerste emmertje stoepkrijt al op”, lacht Peter. 

Quote

We hebben ook nog het woord respect voor het politiebu­reau in Dordrecht getekend

Met een nieuw emmertje onder de arm zijn vader en zoon vervolgens doorgereden naar het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en naar twee ziekenhuizen in Breda. ,,En we hebben ook nog het woord respect voor het politiebureau in Dordrecht getekend.” Het Albert Schweitzer ziekenhuis noemt het ‘een parel van een actie’. ‘Ook ons respect voor jullie en voor alle andere patiënten en burgers die met gezond verstand samen de verspreiding van het virus tegengaan’, aldus het ziekenhuis op Facebook. 

Toppers

Soeteman keek het idee een beetje af van een vrouw die gisteren al de woorden ‘personeel Ikazia jullie zijn toppers’ voor de deur van het Rotterdamse ziekenhuis tekende. ,,Een mooie manier om respect te tonen. We zitten nu toch alleen maar thuis op de bank, duimen te draaien. We willen laten zien dat we iedereen die nu zo hard aan het werk is ontzettend waarderen. Dit is echt voor hen.” 

Morgen stapt het tweetal waarschijnlijk weer op de motor. Het plan is om naar Eindhoven en Maastricht te rijden. ,,Ook daar heeft het personeel het heel zwaar. Het is voor ons een kleine moeite en bovendien een mooie herinnering voor mij en mijn zoon.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht