Volledig scherm
Een rechtbanktekening van verdachte Marcel S. © ANP

Vader vermoorde Diego (10) moet naar het Pieter Baan Centrum

Het gerechtshof in Den Haag stuurt Dordtenaar Marcel S. (40) voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Het proces tegen de man die zijn zoontje om het leven bracht, loopt nu nog meer vertraging op.

S. werd in juli 2018 veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op Diego (10). Het kind was gewurgd gevonden in zijn bed.

Uitgebreid onderzoek

Volgens rechters in Rotterdam was er niemand anders die nacht in het huis geweest en kon alleen S. zijn kind dit hebben aangedaan. De Dordtenaar ontkent ondanks het bewijs tot op de dag van vandaag en wijst naar een onbekende derde persoon die het huis binnen moet zijn gedrongen.

Bij het gerechtshof zou gisteren een datum worden geprikt waarop de hoger beroepszaak zou dienen. Maar in plaats daarvan bepaalden rechters van het hof dat ze veel uitgebreider onderzoek willen naar S. in het bekende Pieter Baan Centrum. Dat terwijl het Openbaar Ministerie alleen had gevraagd om een aanvullend rapport van psycholoog en psychiater.

Quote

Wij hadden het liefst zo snel mogelijk een datum gekozen

Advocaat van Marcel S.

Wachttijd

De advocaat van S. had op haar beurt tevergeefs gevraagd om aanvullend onderzoek naar de telefoon van Diego en spullen die mogelijk zouden zijn verdwenen uit de jaszak van het ventje. Zaken die volgens haar niet zo veel tijd in beslag zouden nemen als een onderzoek in het Pieter baan Centrum.

,,Wij hadden het liefst zo snel mogelijk een datum gekozen voor het hoger beroep’’, zegt ze. ,,Bij het centrum is een wachttijd van drie of vier maanden en dan duurt de opname alleen al zeven weken.’’ S. werkt vermoedelijk niet mee aan het onderzoek, waardoor hij wordt geobserveerd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht