Volledig scherm
De motivatie van Qbuzz-chauffeurs is volgens de vakbonden bijna tot het nulpunt gedaald. © Rinie Boon

Vakbonden: Motivatie van Qbuzz-chauffeurs is bijna tot nulpunt gedaald

Door alle problemen bij streekvervoerder Qbuzz is de motivatie van de chauffeurs in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem bijna tot het nulpunt gedaald. Dat melden de vakbonden FNV en CNV.

Overleg tussen directie, bonden en ondernemingsraad heeft deze week volgens hen niets concreets opgeleverd. Zo is de directie gevraagd gebruik te maken van de kennis van de chauffeurs, maar is daar nog niet op ingegaan. 

Chauffeurs kampen onder meer met defecte apparatuur, waardoor reizigers zelfs in dezelfde bus soms wel en soms niet kunnen betalen. Ook zouden de rijtijden nog altijd te krap zijn.

Geen veranderingen

Tot acties komt het vooralsnog niet, aldus CNV’er Evert Jan van de Mheen: ,,Dat is in niemands belang. Maar er hoeft maar weinig te gebeuren of de vlam slaat in de pan.’’

De directie van Qbuzz heeft een andere herinnering aan de bespreking met de bonden en de ondernemingsraad: ,,We hebben een constructief gesprek gevoerd en een aantal suggesties meegenomen.’’

Enkele dagen geleden legde de provincie Zuid-Holland Qbuzz nog een boete van drie ton op, omdat ze niet tevreden is over de prestaties van het bedrijf.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht