Volledig scherm
Deze week zijn er hekken en een bouwbord bij het terrein geplaatst. © Rinie Boon

Van Pelt bouwt op terrein Willemshoeve

De Dordtse ontwikkelaar Van Pelt heeft het terrein van de voormalige Willemshoeve in Sterrenburg gekocht om er appartementen op te bouwen.

De historische boerderij aan de Venuslaan werd ondanks protesten uit de wijk begin dit jaar gesloopt. De eigenaar zag geen brood in verdere ontwikkeling van het terrein en verkocht het deze zomer aan Van Pelt. Die wil er Buitenplaats Zuidwijk bouwen, een complex van ongeveer 25 appartementen.

Hoeveel het er precies worden hangt van af van de wensen van potentiële kopers of huurders. Die mogen ze tot 15 december kenbaar maken. Uit vooronderzoek dat de ontwikkelaar voor de aankoop heeft laten doen blijkt dat de gemiddelde leeftijd in de wijk hoog is en dat veel mensen vanuit hun woning willen verhuizen naar een appartement. ,,De markt is goed en dit is een toplocatie, vlakbij winkelcentrum Sterrenburg en goed bereikbaar", zegt Gijs Van Pelt. ,,Daarom willen we snel aan de slag."

Hekken

Deze week ging de nieuwe website van het project online en informeerde Van Pelt de buurt. Vanwege de veiligheid werden er hekken rondom het bouwterrein gezet. Sinds gisteren kondigt een bouwbord de plannen aan. Het appartementencomplex zal qua hoogte en parkeernormen voldoen aan het bestemmingsplan. Als kopers of huurders hun woonwensen kenbaar hebben gemaakt, denkt Van Pelt daarom snel een omgevingsvergunning te krijgen.

De voormalige boerderij vormde samen met de naastgelegen woonhuizen Jas en Zuidwijk het laatste restant van buitenplaats Zuidwijk, waar al in 1673 melding van wordt gemaakt op een oude kaart.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht