Volledig scherm
Met de app kun je op zes locaties terugreizen naar 1618. © Stichting Verborgen Stad

Vanaf dit weekeinde: lopen door het Dordrecht van 1618

Tussen het bezoek van de koning en alle andere activiteiten rond de start van 400 jaar Synode in Dordrecht zal het niet zo opvallen. Maar dit weekeinde komt ook de Synode 5D app van de Stichting Verborgen Stad online.

Via de app kunnen Dordtenaren op zes locaties in de stad terugreizen naar het jaar 1618. Alsof ze een soort Google Streetview van het verleden gebruiken, kunnen ze op het Scheffersplein, bij de Groothoofdspoort, in de Doelstraat en op drie andere locaties gaan staan en hun smartphone 360 graden ronddraaien. 

Dan zien ze een 3D-reconstructie van die plek in het jaar 1618, die de stichting na lang en gedegen onderzoek heeft gemaakt. De vierde dimensie is de tijd en de vijfde dimensie is de achtergrondinformatie die ze krijgen als ze op icoontjes klikken over religie, het dagelijks leven, de economie en de bewoners of de geschiedenis van een pand.

De app is zowel in de App Store als via de Google Play Store te downloaden. In het kader van het 800-jarige bestaan van Dordrecht in 2020 wil de stichting het aantal locaties op de app uitbreiden naar 24 of 32.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (36%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (15%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (10%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (39%)
675 stemmen