Volledig scherm
Het complex van voetbalvereniging Dubbeldam. © Thymen Stolk

Vechtpartij na wedstrijd Dubbeldam-Kethel Spaland

Na afloop van de voetbalwedstrijd tussen de teams van de Dordtse voetbalvereniging Dubbeldam en Kethel Spaland uit Schiedam zijn supporters van beide verenigingen met elkaar op de vuist gegaan.

Onduidelijk is waarom de vlam iets na zes uur zondagavond precies in de pan sloeg. ,,Maar ineens begon iedereen de kantine uit te rennen’’, zegt voorzitter Arie in 't Veld van Dubbeldam. ,,Een klein vonkje was blijkbaar genoeg om de boel te laten ontvlammen.’’

Volgens de politie ging het om ‘enkele tientallen mensen’ die aan de matpartij deelnamen. Daarbij vielen over en weer klappen. Er werd desondanks niemand gearresteerd.

De politie rukte met meerdere wagens uit en ook de ambulance kwam richting sportpark Schenkeldijk. In ‘t Veld: ,,Het is onder meer aan de politie te danken dat het inmiddels weer rustig is op het sportpark.’’ Ook bestuursleden van beide verenigingen hielpen de vechtersbazen tot bedaren te brengen. Er waren enkele lichtgewonden, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Dubbeldam won de voetbalwedstrijd met 3-0. In ‘t Veld: ,,Het was een topmiddag met vuurwerk voor de wedstrijd. Jammer dat een paar mensen elkaar niet zo leuk vinden en het dan verpesten voor de andere driehonderd toeschouwers.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht