Volledig scherm
© ANP

Verbreding A15 moet verkeersellende oplossen

Het kabinet trekt geld uit voor extra verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. Dat heeft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructur en Waterstaat) vrijdagavond laten weten aan de Tweede Kamer. Het is onderdeel van een groot pakket aan maatregelen aan wegen en spoor. Het gaat om honderden miljoenen euro’s.

De Drechtsteden hebben lang gepleit in politiek Den Haag om één van de belangrijkste verkeersaders in ons gebied aan te pakken. Afgelopen maanden bleek weer dat er weinig voor nodig is om alle verkeer op de (snel)wegen vast te laten lopen. En ongeluk leidt vaak al tot grote verkeersellende, zoals op 14 november toen behalve de snelwegen A15 en A16 ook de provinciale wegen en N3 volledig vol kwamen te staan.

Voor volgend jaar stond al een verbreding op de rol van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. Regiowethouder Hans Tanis van de Drechtsteden sprak onlangs nog zijn  hoop uit dat de minister met de maatregel zou komen die nu is toegezegd. ,,Het is hard nodig, want de problemen worden alleen maar groter. De regio is heel kwetsbaar. We zijn druk bezig dit bij de minister op de agenda te krijgen, al is deze problematiek zo hardnekkig dat je niet kunt zeggen dat die verbreding dé oplossing is", aldus Tanis na het verkeersinfarct van november.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht