Volledig scherm
Paul Pluijmert speelde jaren in het eerste elftal van de Dordtse voetbalclub DFC. © Peter van der Waal

Verdachte van doodsteken Paul Pluijmert blijft langer in de cel

De man die wordt verdacht van het doodsteken van Paul Pluijmert blijft vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Breda verlengde zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen. 

De Bredanaar (36) zou in de nacht van zaterdag op zondag de Dordtenaar hebben gestoken toen die na een avondje stappen in Breda met zijn vrienden op een taxi stond te wachten om naar huis te gaan. Pluijmert overleed kort na die steekpartij. De uitvaart vindt zaterdag plaats.

Klap

Een aantal vrienden uit de groep van Pluijmert riep naar de Bredanaar, omdat ze zagen dat die iemand een klap gaf. Daarop kwam de man op de groep af en stak Pluijmert. 

Tegen de Bredanaar is ook aangifte gedaan door een andere Dordtenaar (18), die hem kort voor de fatale steekpartij zou hebben geslagen. Mogelijk is dat dezelfde mishandeling die de vriendengroep zag.

De verdachte zit vast in volledige beperking. Dat wil zeggen dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben. Zijn advocaat, Corina Herrings mag om die reden geen mededelingen over haar cliënt doen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (85%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (15%)
1004 stemmen