Volledig scherm
De politie is op zoek naar getuigen na een mislukte overval in Dordrecht. © Fotopersburo Busink

Verdachte van mislukte overval in Dordt aangehouden, twee anderen worden nog gezocht

De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de mislukte overval op een buurtsuper aan de Blekersdijk in Dordrecht. Twee andere verdachten zijn nog voortvluchtig. De politie zoekt getuigen.

Rond de klok van 09.15 uur kwamen maandagochtend twee mannen op een scooter aan bij de supermarkt. Eén van hen ging naar binnen. Hij bedreigde het personeel met een mes, maar die bleek daar niet van onder de indruk. De overvallers vluchtten daarop snel weer weg.

Later op de dag vond op de kruising van de Pr. Julianaweg en de Nassauweg in Dordrecht een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooter. Zo meldt de politie. Op de scooter zaten drie mannen, waarvan er twee wisten te ontkomen. De derde bleek net iets langzamer te rennen dan de automobilist en hij kon worden aangehouden. De scooter werd in beslag genomen omdat deze vermoedelijk ook is gebruikt bij de overval.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van zowel de overval als de aanrijding. ,,De betrokkenen bij de aanrijding zouden wel eens iets met de overval te maken kunnen hebben. De scooter in ieder geval wel’’, zo stelt de politie.

Tips kunnen worden gemeld bij de politie, via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht