Vincent Prins bij halte Stormrand in Sliedrecht, waar buslijn 8 tot vorige week nog stopte. ,,Ik hoop dat het tij nog kan keren.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Prins bij halte Stormrand in Sliedrecht, waar buslijn 8 tot vorige week nog stopte. ,,Ik hoop dat het tij nog kan keren.’’ © Richard van Hoek Fotografie

Verdwijnen ‘ziekenhuisbus’ doet Sliedrecht pijn

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) schreef het maandag nog in een brief aan de Tweede Kamer: het derde steunpakket voor overheden moet onder meer het openbaar vervoer ‘op peil’ houden. Nog diezelfde dag is de busverbinding tussen Sliedrecht en het ziekenhuis in Dordrecht als sneeuw voor de zon verdwenen. En dat steekt in het dorp.

 1. Hier wordt de puzzel van volle ic's gelegd: opnieuw hulp nodig van buiten regio
  PREMIUM

  Hier wordt de puzzel van volle ic's gelegd: opnieuw hulp nodig van buiten regio

  De jas is net uit als kort na acht uur de eerste telefoon rinkelt op de mini-meldkamer voor de coronazorg in de regio van Rotterdam tot Terneuzen. Het is een roep om hulp van een regionaal ziekenhuis dat aan het begin van de dag al overvol is. We kijken mee tijdens het ochtendoverleg in het zenuwcentrum waar de beschikbare ic-bedden worden verdeeld. En het is duidelijk: opnieuw ligt een spannende dag in het verschiet.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'

 2. Grote protestmars in Barneveld tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars in Barneveld tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

Dordrecht