Arts-assistent Shelly van Nieuwkasteele (links) en verpleegkundige Carla Groenendijk bekijken de risicoprofielen van alle op dat moment opgenomen patiënten op de afdeling.
Volledig scherm
Arts-assistent Shelly van Nieuwkasteele (links) en verpleegkundige Carla Groenendijk bekijken de risicoprofielen van alle op dat moment opgenomen patiënten op de afdeling. © Frederike Slieker

‘Verkeerslicht’ wijst meest risicovolle patiënten aan bij ASz

Het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat werken met een soort verkeerslicht, dat helpt in te schatten hoe de toestand van een opgenomen patiënt zich zal gaan ontwikkelen. De computer kijkt mee naar de gemeten vitale functies en informeert de zorgverleners met een rood, oranje of groen bolletje voor elke patiënt.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Tientallen boetes en arrestaties bij avondklokprotest in Rotterdam
  Play

  Tientallen boetes en arresta­ties bij avondklok­pro­test in Rotterdam

 2. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

Dordrecht