De trailer blokkeert een deel van de Provincialeweg.
Volledig scherm
De trailer blokkeert een deel van de Provincialeweg. © Fotopersburo Busink

Verloren trailer van de Provincialeweg gehaald

UPDATEEen vrachtwagenchauffeur is woensdag op de Provincialeweg in Dordrecht zijn trailer verloren. De aanhanger blokkeerde vervolgens een groot deel van de weg, met opstoppingen in het verkeer tot gevolg. Inmiddels is de trailer van de weg gehaald.

De chauffeur verloor de trailer toen hij met zijn vrachtwagen vanaf de N3 de Provincialeweg opdraaide. Er is vervolgens geprobeerd de aanhanger weer aan te koppelen, maar dit lukte niet. Een berger heeft de trailer uiteindelijk van de kruising kunnen wegslepen en richting een parkeerplaats gebracht. 

Hinder

Het verkeer dat vanaf de stad over de Provincialeweg richting Dubbeldam en Stadspolders reed, ondervond flinke hinder van het incident. Ook een bus liep vertraging op. De chauffeur wilde keren omdat de weg geblokkeerd was, maar kwam vast te zitten in de berm. De reizigers die in de bus zaten, zijn overgestapt in een andere stadsbus. Het vastgereden voertuig is uit de berm gesleept en kon daarna weer verder rijden. 

Het verhaal gaat onder de foto verder.

De trailer blokkeert een deel van de Provincialeweg.
Volledig scherm
De trailer blokkeert een deel van de Provincialeweg. © Fotopersburo Busink

,,Uit onderzoek is gebleken dat tijdens het draaien vanaf de afrit van de N3 naar de Provincialeweg de koppelingen tussen de vrachtwagen en de trailer loslieten’’, laat een woordvoerder van de politie weten. De chauffeur zou hier geen schuld aan hebben. ,,Het ongeval had een technische aanleiding.’’

De weg raakte bij het ongeluk beschadigd. Als gevolg van het loslaten van de trailer werden de steunpoten namelijk automatisch uitgeklapt. ,,Doordat de trailer niet direct tot stilstand kwam, schoven de steunpoten over het asfalt. Daardoor ontstonden meerdere diepe groeven en strepen in het asfalt.’’

Het verkeer werd na het incident enige tijd geregeld door agenten. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht