Volledig scherm
De 37-jarige Wim Carpentier uit Schoten (België) wordt sinds zondag 28 april 2019 vermist. © Politie België

Vermiste Belg (37) viert vakantie in Dordrecht: ‘Hij ging hier wat kroegen af’

Sinds zondag 28 april wist de familie van de vermiste Wim Carpentier (37) niet waar hij was. De Belg bleek op een welverdiende vakantie te zijn in Dordrecht. ,,Hij ging hier wat kroegen af’’, zo bevestigt de politie.

,,Hij heeft ons verteld dat hij op vakantie was en hier wat kroegen afging’’, zegt politiewoordvoerder Mirjam Boers. ,,We hebben gecheckt hoe het met hem ging. Hij had voldoende middelen, zoals geld, op zak om hier enkele dagen op vakantie te zijn. Het gaat om een meerderjarige man. Daarom hebben wij verder geen actie ondernomen’’, licht Boers toe. Waarom de man zijn familie niet op de hoogte heeft gebracht en waarom hij als vermist is opgegeven is bij de Nederlandse politie onbekend.

Volgens de Belgische politie wordt Carpentier sinds zondag 28 april vermist. Op die dag heeft hij na 20.00 uur zijn woning aan de Kopstraat in Schoten, vlak boven Antwerpen, verlaten. ,,Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem’’, schrijft de Belgische politie.

Quote

Ik heb gewoon een week vrij genomen van mijn werk om bij te komen

Carpentier, tegen een cafebezoeker

Volgens RTV Dordrecht is de Belg de afgelopen dagen gespot in Beneej, café De Vrijheid en het Stadscafé. Volgens de Dordtse omroep heeft een cafébezoeker twee keer een ontmoeting met de vermiste Belg gehad en daarna een melding gemaakt bij de autoriteiten. ,,Ik heb gewoon een week vrij genomen van mijn werk om bij te komen. Ik verblijf in het Stayokay in de Biesbosch op het moment. Vrijdag 10 mei keer ik weer huiswaarts. Maandag moet ik gewoon weer aan het werk’’, zou Carpentier hebben verteld, zo schrijft RTV Dordrecht.

Een medewerker van het Stadscafé bevestigt dat de Vlaming in Dordrecht is geweest. ,,Hij is hier langs geweest. Da's alles wat ik weet’’, laat de medewerker weten. Inge Deen van café De Vrijheid wil niets over de kwestie kwijt. ,,Vanwege de privacy van deze man ga ik niets zeggen.’’
Het Stayokay in Dordrecht laat weten niets kwijt te willen over de zaak.

Volgens RTV Dordrecht is de familie van de vermiste Belg op de hoogte gebracht. Desalniettemin wordt Carpentier volgens de Belgische politie nog steeds vermist.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht