Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vermiste Papendrechtse Carmen (15) vermoedelijk weggelopen uit gesloten instelling

De 15-jarige vermiste Carmen uit Papendrecht is vermoedelijk weggelopen van een gesloten inrichting in Leeuwarden. Dit meldt haar moeder Esther. Haar moeder denkt dat ze bij haar vriendje in Rotterdam is.

Het Papendrechtse meisje, dat in 3-havo zit, woont volgens haar moeder al een jaar of tien bij een pleeggezin in Papendrecht. Op 22 mei raakte ze vermist in Leeuwarden, uit een gesloten instelling. ,,Daaruit is ze op een onbewaakt moment ontsnapt”, zegt haar moeder. 

Esther zegt geen idee te hebben waar haar dochter nu is, maar maakt zich niet heel veel zorgen. ,,Ze is te slim om gekke dingen te doen. Ze redt zich wel. Ze heeft een ouder vriendje in Rotterdam. Ik heb het gevoel dat ze daar is. Dat is een nette jongen, geloof ik.” 

Tips

De politie houdt er rekening mee dat Carmen mogelijk verblijft in Rotterdam-Zuid, omgeving Keizerswaard. Vermoedens over de reden van het weglopen wil de politie niet kwijt. ,,We houden het onderzoek nog zo breed mogelijk, op dit moment. Wat we weten is bekend. Carmen is voor het laatst in Friesland gezien, en we denken dat ze in Rotterdam verblijft. Het is vanwege haar leeftijd een kwetsbaar meisje”, zegt een woordvoerder van de politie.

Eerder gaf de politie aan al veel tips binnen te hebben gekregen. ,,We pakken ze allemaal op.” De politie roept mensen op te bellen als ze informatie hebben over de vermiste Papendrechtse. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht