Volledig scherm
Jannie Bozuwa zwengelde de discussie over een buslijn naar de begraafplaats aan de Nassauweg in oktober 2015 aan. © Victor van Breukelen

'Vernoem de buurtbus Essenhof naar Bozuwa'

Als het ligt aan D66 en de Verenigde Senioren Partij in Dordrecht wordt de buurtbus die waarschijnlijk vanaf volgend jaar naar de Essenhof gaat rijden vernoemd naar Jannie Bozuwa.

Deze Dordtse zwengelde de discussie over een buslijn naar de begraafplaats aan de Nassauweg in oktober 2015 aan. Ook haalde zij toen 600 handtekeningen op om haar standpunt kracht bij te zetten.

In eerste instantie ving zij bot bij de wethouder. Maar toen fracties in de gemeenteraad zich ermee gingen bemoeien, besloot hij toch in gesprek te gaan met vervoerder Arriva. Die zei dat het onmogelijk was een reguliere buslijn te laten rijden. Ook QBuzz, dat het vervoer in december overneemt, ziet er geen brood in.

Buurtbus

Op aandringen van de volledige gemeenteraad komt er in plaats daarvan nu een buurtbus. VSP en D66 waren daarvoor de initiatiefnemers. Wethouder Rik van der Linden komt binnen drie maanden met een concreet voorstel voor de bus.

Die partijen opperen nu alvast om de nieuwe verbinding te vernoemen naar Bozuwa. Ze gaan daarvoor een voorstel doen aan het college. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan de 'Bozuwalijn', maar daarover moet de gemeenteraad zich eerst nog buigen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht