Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Verzorgster (19) berooft bejaarde bewoners van tehuis: ‘Mijn moeder durfde de deur niet meer uit’

Een 19-jarige verzorgster uit Nieuw-Lekkerland blijkt bewoners van het tehuis Graafzicht in Bleskensgraaf te hebben beroofd van vele honderden euro's. De dader kreeg hiervoor maandagochtend van de politierechter in Dordrecht een werkstraf opgelegd van tweehonderd uur, waarvan tachtig uur voorwaardelijk.

De diefstallen vonden plaats tussen januari en maart dit jaar. Zo ontdekte één van de gedupeerden bij het afrekenen aan de kassa bij de lokale bakker opeens dat al zijn briefgeld was verdwenen. In de portemonnee had daarvoor nog 250 euro gezeten. Later meldden zich nog andere bewoners van Graafzicht bij de leiding van het tehuis dat er geld bij hen was verdwenen.

 1. Hopelijk is de mislukte Essenhopper een leermomentje voor Dordrecht
  PREMIUM

  Hopelijk is de mislukte Essenhop­per een leermoment­je voor Dordrecht

  ‘En wat is hier nou het leermomentje?’ Ik vond dat altijd een vreselijk woord… leermomentje. In mijn jeugd werd het, op school of tijdens trainingen en cursussen, wel degelijk serieus door leerkrachten gebruikt. In latere jaren werd de uitdrukking nog louter op cynische toon gebezigd door betweterige tiepjes die daarbij met gestrekte vingers demonstratief het welbekende ‘aanhalingstekengebaar’ maakten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

 • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
 • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
 • Nee, weg met die herrie (30%)
 • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen