Volledig scherm
Sliedrecht Sport viert feest. De dames zijn voor het derde jaar op rij - en voor de vijfde keer in de clubhistorie - kampioen van Nederland geworden. © Peter Verheijen

Vijfde landstitel voor volleybalsters van Sliedrecht Sport

De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben voor de vijfde maal in de clubhistorie het landskampioenschap behaald. Tegenstander VC Sneek werd woensdagavond ook in het derde duel in de play-offs om de nationale titel met 3-0 in set (25-20, 25-19 en 25-20) kansloos gelaten.

Sliedrecht Sport versterkte daarmee de absolute dominantie binnen de eigen landsgrenzen. De Alblasserwaardse vrouwen wonnen voor de derde maal op rij de landstitel en wonnen voor het tweede seizoen op rij alle prijzen (Supercup, beker en kampioenschap). Vera Koenen, die dit jaar als trainer terugkeerde bij de Sliedrechtse club waar zij eerder één seizoen werkzaam was, evenaarde daarmee de prestatie van haar voorganger Matt van Wezel.

Masterclass

In de volgelopen en uiterst sfeervolle sporthal De Basis maakte de thuisploeg het karwei uitermate geconcentreerd af. Sliedrecht Sport gaf opnieuw een masterclass tegen de Friese vrouwen, die twee sets geen verweer hadden op de spijkerharde aanvallen van Fleur Savelkoel, Jolijn de Haans en Esther van Berkel, de strakke verdediging van libero Florien Reesink, de fraaie aanvalsopzetten van spelverdeelster Ana Rekar en de blokkeerkracht van Denise de Kant en captain Carlijn Ghijssen-Jans. Die zorgde voor een persoonlijk historisch feit: zij won haar zesde(!) nationale volleybaltitel op rij, na eerdere kampioenschappen met Alterno en Sneek.

Ook in de derde set, toen Vera Koenen de nodige wissels had toegepast, was het lange tijd eenrichtingsverkeer, maar knokte Sneek zich tot 19-17 terug om tenminste nog één setje in drie wedstrijden te winnen. Dat lukte niet. Ook Esther Hullegie, die het hele seizoen geblesseerd was en naar Regio Zwolle vertrekt na dit seizoen, mocht nog even meespelen en maakte de feestvreugde op de speelvloer mee.

Volledig scherm
Esther Hullegie mocht nog even meespelen en maakte de feestvreugde op de speelvloer mee. © Peter Verheijen

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht