Volledig scherm
Villa Augustus schakelde eerder al parkeerwachten in. © Rinie Boon

Villa Augustus huurt parkeerterrein nu officieel: deze zomer nog een slagboom

Villa Augustus schakelde vorige maand al een parkeerwacht in en van de zomer komt er een slagboom bij het parkeerterrein van het hotel/restaurant. Villa Augustus huurt het terrein nu formeel van de gemeente Dordrecht en gaat het zelf beheren. Alleen hotelgasten kunnen hun auto er voortaan nog parkeren.

Dat is zojuist bekendgemaakt door de gemeente Dordrecht en bevestigt door Villa Augustus.

Volgens ondernemer Daan van der Have zat de situatie al langer in de pen. ,,Het is al langer de bedoeling dat Villa Augustus een eigen parkeerplek kan inrichten voor haar hotelgasten.''

Naast het hotel/restaurant komt een woonwijk. De bewoners van die wijk krijgen vrije doorgang en kunnen via het terrein van het hotel, hun eigen parkeerplek bij hun woning bereiken.

Parkeerwacht

Afgelopen weken trok de parkeerwacht bij Villa Augustus de aandacht. Deze hield mensen tegen die er gratis wilden parkeren, terwijl het feitelijk nog openbaar terrein was. Volgens de gemeente werd de situatie gedoogd in afwachting van een mogelijke koopovereenkomst met het bedrijf.

Kevin Noels (D66) verbaasde zich destijds over de constructie. ,,Ik kan me voorstellen dat er door de gemeente naar Villa Augustus verwachtingen zijn gewekt. Het hotel restaurant wordt immers door iedereen beschouwd als de parel van Dordrecht. Maar de gemeente moet geen toezeggingen doen die juridisch niet houdbaar zijn'', zei hij.

Slagboom 

Volgens Daan van der Have wordt deze zomer een slagboom geplaatst. De situatie is dan voor iedereen duidelijk.

De parkeerwacht werd volgens Van der Have afgelopen weken ingezet om de openbare orde een beetje te handhaven, zei hij. ,,We hebben het parkeren gereguleerd.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht