Ook in Dordrecht hing de vlag donderdag halfstok.
Volledig scherm
Ook in Dordrecht hing de vlag donderdag halfstok. © Thymen Stolk

Vlag halfstok bij rechtbank Dordrecht voor vermoorde advocaat

Bij gerechtsgebouwen in Nederland, waaronder de rechtbank in Dordrecht, is donderdag de vlag halfstok gehangen voor de vermoorde advocaat Derk Wiersum. ,,Het is van groot belang dat advocaten, officieren en rechters hun werk in alle vrijheid en veiligheid kunnen doen”, verklaart de Raad voor de Rechtspraak de rouwstand van de vlaggen.

 1. Advocaten praten over actie na liquidatie, ministers voeren vandaag overleg

  Advocaten praten over actie na liquidatie, ministers voeren vandaag overleg

  Advocaten bespreken vandaag of ze een gezamenlijke actie houden als reactie op de liquidatie van Derk Wiersum. Mogelijk wordt een stille tocht georganiseerd voor de advocaat van kroongetuige Nabil B. of uiten de advocaten hun verdriet en verbijstering op een andere manier. Justitieminister Ferd Grapperhaus beraadt zich ondertussen verder over stappen. Hij heeft deze ochtend overleg met het Openbaar Ministerie.
 2. MG B-rijder Hendrik (51) taxeert ook auto’s: ‘Elke kerel wordt weer een jongen als-ie over zijn auto praat’
  PREMIUM
  MIJN BLIK EN IK

  MG B-rijder Hendrik (51) taxeert ook auto’s: ‘Elke kerel wordt weer een jongen als-ie over zijn auto praat’

  Écht verliefd zijn op je auto. Kan dat? De mensen in deze rubriek zullen volmondig ‘ja’ zeggen. Zij houden van hun auto. Auto taxateur Hendrik van de Wiel (51) wilde per se de sportieve uitvoering van de MG B zodat hij er zo nu en dan races mee kan rijden. ,,Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met 100 kilometer door de bebouwde kom rijdt.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht