Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Voetbalclub wil allochtonen weren na vernielingen

De Dordtse voetbalclub Amstelwijck overweegt allochtonen te weren. Voorzitter Wim Scharloo is het na vernielingen door spelers van de A2, na een wedstrijd in en tegen Spijk, helemaal zat.

,,We hebben de afgelopen jaren nu al vier teams uit de competitie moeten nemen vanwege dit soort toestanden. We hebben jaren ons stinkende beste gedaan om ze wel  bij ons te laten spelen, als één van de weinige clubs in Dordrecht, maar het houdt een keer op. De Marokkaanse leiders bij ons schamen zich, maar wij zijn dat stadium voorbij.''

Het bestuur van de  Dordtse voetbalclub Amstelwijck is woest op vijf spelers van het A2-team. Na met 10-0 verloren te hebben, bleven zij als laatste spelers over in de kleedkamer. ,,Toen hun leider vertrok, zei die nog dat ze zich moesten gedragen,'' treurt voorzitter Wim Scharloo.

Het vijftal richtte een enorme ravage aan. Latten van kleedrekken werden vernield, een ruit ging aan diggelen en een prullenbak werd brandend in andere kleedkamer gezet. Het vuur werd pas ontdekt toen de rook naar buiten sloeg. De schade bedraagt vermoedelijk zo'n 5.000 euro.

Geroyeerd
Het bestuur van Amstelwijck heeft direct beloofd de schade te vergoeden, in de wetenschap dat ze het geld vermoedelijk nooit op de daders kan verhalen. Morgen volgt een gesprek met de betrokken spelers, die in ieder geroyeerd zullen worden.

Maar het geld is wel de laatste zorg van het bestuur. Met dit incident wordt de naam van de club besmeurd: ,,We werken er hier met alle vrijwilligers keihard aan om de boel te verbeteren. De laatste tijd kregen we bij tegenstanders weer de naam dat het bij Amstelwijck weer gezellig is. En dan word je van je werk gebeld omdat ze de zaak hebben lopen vernielen. Dit kan gewoon niet.''

In samenwerking met indebuurt Dordrecht