Volledig scherm
Het terrein van voetbalvereniging Sliedrecht brokkelt langzaam af. © Victor van Breukelen

Voetbalvereniging Sliedrecht krijgt begin volgend jaar duidelijkheid over verhuizing

Verhuizen of blijven op de huidige locatie? Voetbalvereniging Sliedrecht krijgt begin volgend jaar duidelijkheid over haar toekomst, dit meldt wethouder Ben van der Plas dinsdagavond tijdens de raadsvergadering, na vragen van de PvdA.

Volgens de PvdA is het college van burgemeester en wethouders medeverantwoordelijk voor de toekomst van de club, omdat het een ‘betrouwbaar partner van voetbalvereniging Sliedrecht is’.

,,De voetbal heeft het college aangegeven in 2019 eindelijk uitsluitsel te willen krijgen. Ze zitten lange tijd in onzekerheid en willen hun gasten wel eens op een fatsoenlijk sportpark gaan ontvangen. Kunnen we begin volgend jaar eindelijk een knoop doorhakken over de vraag of de nieuwbouw over het spoor of op de huidige locatie moet komen?’’

Dit vroeg Anton Huijzer dinsdag namens de partij in de raadsvergadering.

Noodklok

Quote

Het is inderdaad wel de bedoeling dat er in het eerste kwartaal duidelijk­heid is voor de voetbal­club

Ben van der Plas , Wethouder Sliedrecht

Voetbalvereniging Sliedrecht luidde eerder al de noodklok. Het terrein brokkelt langzaam af, leden verliezen vertrouwen. ,,Verhuizen of niet? We willen na al die jaren duidelijkheid.’’ Het veelbelovende recreatieterrein Sliedrecht Buiten, waarnaartoe Voetbalvereniging Sliedrecht zou verhuizen, laat al meer dan een decennium op zich wachten. Ondertussen gaat de huidige accommodatie van de vereniging met rasse schreden achteruit.

Er leek even schot te zitten in de zaak. Totdat de stikstofproblematiek de kop opstak. ,,Helaas vraagt het hele proces meer tijd dan wij hadden verwacht, omdat we afgelopen zomer werden geconfronteerd met de stikstofproblematiek. Die geldt ook hier omdat we zo dicht bij de Biesbosch, een Natura 2000 gebied, zitten’’, reageerde wethouder Ben van der Plas eerder. Ook dinsdagavond benadrukte hij dit weer. ,,De Tweede Kamer heeft vorige week een spoedwet aangenomen die volgende week waarschijnlijk in de Eerste Kamer wordt behandeld. Dan nog is het de vraag of dat voldoende soelaas biedt.’’

Opties bekeken

,,Er worden nu twee opties bekeken: doorgaan met het plan of besluiten dat de verhuizing niet gaat plaatsvinden. Het is inderdaad wel de bedoeling dat er in het eerste kwartaal duidelijkheid is voor de voetbalclub’’, aldus Van der Plas.

Tom Pauw, secretaris van VV Sliedrecht, is er blij mee dat ‘de neuzen weer dezelfde kant op staan’. ,,Goed dat er weer een opening is en dat er wordt gekeken naar de financiële consequenties van zowel verhuizen als blijven. We zijn voorzichtig hoopvol.” 

Volledig scherm
Bestuurslid André van Dijk (links) en Rob Hasselmeijer van de kantinecommissie bekijken het lekkende dak in de kleedkamer. © Victor van Breukelen

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (36%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (15%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (9%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (40%)
639 stemmen