Voor de clubs in de eredivisie, waar de vrouwen- en mannenploeg van Sliedrecht Sport toe behoren, is een alternatief play-offprogramma samengesteld.
Volledig scherm
Voor de clubs in de eredivisie, waar de vrouwen- en mannenploeg van Sliedrecht Sport toe behoren, is een alternatief play-offprogramma samengesteld. © Richard van Hoek Fotografie

Volleybalcompetitie gestopt, op eredivisie na

De Nevobo heeft beslist dat de volleybalcompetities vanaf de topdivisie niet meer hervat zullen worden. Voor de clubs in de eredivisie, waar de vrouwen- en mannenploeg van Sliedrecht Sport toe behoren, is een alternatief play-offprogramma samengesteld. 

Het spelen van het restant van het volleybalseizoen is door de coronacrisis en de beperkte beschikbare tijd volgens de Nevobo praktisch onuitvoerbaar. Door de genomen beslissing zijn er dit seizoen geen kampioenen in alle klassen vanaf de topdivisie. 

De volleybalbond heeft de leden opgeroepen mee te denken met de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021. Opties zijn daarbij om alle teams in dezelfde competitie als dit seizoen uit te laten komen. Maar ook het hanteren van de stand halverwege het seizoen en de huidige stand waarmee de competitie beëindigd is, kunnen als criteria voor de indeling voor het komende volleybalseizoen gelden. 

Alternatief programma

Voor de play-offs in de eredivisie heeft de Nevobo een alternatief programma samengesteld, dat afgedraaid kan worden mits er uiterlijk vanaf 13 april weer getraind kan gaan worden. Is dat niet het geval, dan wordt ook op het hoogste niveau – waar de vrouwen van Sliedrecht Sport regerend landskampioen zijn – gestopt. Met de clubs zal dan worden overlegd over degradatie en deelname aan de Europa Cup in het nieuwe seizoen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht