Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Sliedrecht.
Volledig scherm
Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Sliedrecht. © Albert Schweitzer

Voor de állerlaatste keer binnenkijken in het Sliedrechtse ziekenhuis

Voor de állerlaatste keer binnenkijken in het ziekenhuisgebouw in de Sliedrechtse Wilhelminastraat. Dit kan op zaterdag 13 juli tussen 10.00 en 15.00 uur.

 ,,Het is voor wie betrokkenheid voelt bij het ziekenhuisgebouw, inwoners van Sliedrecht en (oud)-medewerkers”, zegt een woordvoerder van het Albert Schweitzer ziekenhuis. ,,Het is geen open dag, er is ook geen informatief of amusementsprogramma. Wel is het een gelegenheid om onder leiding van oud-medewerkers nog een blik binnen te werpen voordat het gebouw wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar, die het niet lang daarna zal laten slopen.”

Boodschap op de muur

Bezoekers van de afscheidswandeling worden ontvangen met een drankje en kunnen dan een rondgang door het pand maken. ,,Het zal mogelijk zijn een persoonlijke boodschap op een muur achter te laten. Na 15.00 uur, wanneer de laatste bezoekers het pand verlaten hebben, doet burgemeester Bram van Hemmen samen met enkele oudgedienden de deur symbolisch op slot.” 

Sliedrechters wordt verzocht met de fiets te komen, omdat de parkeerruimte beperkt is.

Verhuizing

Het ziekenhuis verhuist binnen Sliedrecht naar een nieuw pand in het Stationspark. Op de plek van het huidige ziekenhuis, dat in 1968 openging, komen woningen. 

De nieuwe eigenaar van het gebouw, Crossing Borders Development, zoekt intussen nog naar een geschikte en mooie naam voor het woningbouwproject dat op de plek van het ziekenhuis verrijst. Ideeën kunnen worden gemaild naar info@cb-development.nl. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht