Sliedrechters en (oud-)medewerkers kunnen zaterdag 13 juli een laatste blik binnen werpen in het Albert Schweitzer ziekenhuis Sliedrecht. Niet lang daarna gaat het pand tegen de vlakte.
Volledig scherm
Sliedrechters en (oud-)medewerkers kunnen zaterdag 13 juli een laatste blik binnen werpen in het Albert Schweitzer ziekenhuis Sliedrecht. Niet lang daarna gaat het pand tegen de vlakte. © Albert Schweitzer

Voor de laatste keer binnenkijken bij ASz Sliedrecht

Wie de binnenkant van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Sliedrecht nog een keer wil bekijken, moet 13 juli in de agenda noteren. Dan gaan de deuren van het oude gebouw aan de Wilhelminastraat tussen 10.00 en 15.00 uur open voor inwoners van Sliedrecht en (oud-)medewerkers. 

De laatste kans om, onder leiding van oud-medewerkers, een blik binnen te werpen en een boodschap op een muur achter te laten, voordat de nieuwe eigenaar het pand zal laten slopen. Om 15.00 uur zal burgemeester Van Hemmen, samen met enkele oudgedienden, de deur symbolisch op slot doen.

Nieuwe naam

De nieuwe eigenaar van het gebouw, Crossing Borders Development, zoekt intussen nog naar een geschikte naam voor het woningbouwproject dat op de plek van het ziekenhuis zal komen. Wie hiervoor ideeën heeft die goed aansluiten op de historie of de omgeving, kan deze mailen aan de projectontwikkelaar via info@cb-development.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht