Volledig scherm
De deuren naar de kantine in sporthal De Stoep in Sliedrecht zijn al maandenlang gesloten en dat blijft voorlopig zo. Jarenlang was De Stoep de bruisende thuishaven van volleybalvereniging Sliedrecht Sport. © AD/Jelle den Toom

Voorlopig nog geen horeca in sporthal De Stoep in Sliedrecht

De gebruikers en bezoekers van sporthal De Stoep in Sliedrecht kunnen al sinds eind november van 2017 geen gebruik maken van de kantine en dat blijft voorlopig zo.

Even gezellig napraten in de kantine zit er in de sporthal aan de Krommestoep al maanden niet meer in. Sinds de sluiting van familierestaurant Boer en Hap, bar Boer en Bar en ijssalon Boer en IJs wordt er alleen nog maar gesport in de ooit zo levendige sporthal.

Volledig scherm
De deuren naar de kantine in sporthal De Stoep in Sliedrecht zijn al maandenlang gesloten en dat blijft voorlopig zo. Op een briefje staat een mededeling. © AD/Jelle den Toom

Jarenlang was De Stoep de bruisende thuishaven van volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Exploitant Leon Boer sloot in april van 2017 een huurovereenkomst met de gemeente Sliedrecht, met de afspraak de kantinefunctie van de sporthal te behouden. Eind november sloot hij echter zijn zaak na tegenvallende inkomsten. Voordat Boer met zijn restaurant startte, runde Sliedrecht Sport de kantine, maar terugvallen op de werkwijze is niet mogelijk. De leden van de volleybalvereniging werken tegenwoordig het merendeel van hun trainingen en wedstrijden af in sporthal De Basis.

De gemeente Sliedrecht had het voornemen om na de zomer weer horeca in De Stoep te hebben. Maar door het faillissement van de vorige horeca-exploitant is het proces vertraagd. Zo laat de gemeente Sliedrecht, verhuurder van de ruimtes, in een reactie weten.

,,Pas als de curator de ruimtes oplevert kunnen wij erover beschikken. Wij doen ons uiterste best om dit proces zo snel mogelijk af te ronden, zodat we gesprekken met nieuwe huurders aan kunnen gaan'', aldus de gemeente.

Snoepautomaten

,,Wegens omstandigheden is de kantine van sporthal De Stoep voor onbepaalde tijd gesloten. Wij hopen u op korte termijn nader te kunnen informeren, excuses voor het ongemak'', zo valt op een briefje in de sporthal te lezen.

In de ontvangsthal zijn twee snoepautomaten geplaatst als tijdelijke oplossing. Voorlopig moeten de gebruikers daar genoegen mee nemen. 

Volledig scherm
De gebruikers en bezoekers van sporthal De Stoep in Sliedrecht moeten het voorlopig doen met deze snoepautomaten. © AD/Jelle den Toom

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht