Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Voormalig topman Van Leeuwen Buizen op 91-jarige leeftijd overleden

Clarien Rietberg, voormalig topman van het Zwijndrechtse bedrijf van Leeuwen Buizen, is afgelopen dinsdag op 91-jarige leeftijd in zijn woonplaats Zwijndrecht overleden. Hij was meer dan 60 jaar actief betrokken bij de onderneming, van 1982 tot 1992 als voorzitter van de raad van bestuur.

Rietberg was de schoonzoon van de oprichter van de Zwijndrechtse multinational, Piet van Leeuwen. Hij was sinds vorig jaar weduwnaar van Nelly Rietberg- van Leeuwen.

Quote

Hij was een charisma­tisch leider die Van Leeuwen op de wereld­kaart zette

Raad van Commissarissen Van Leeuwen Buizen Groep

De Raad van Commissarissen van Van Leeuwen Buizen roemt Rietberg als de man die grotendeels verantwoordelijk is voor de enorme groei van het bedrijf sinds de jaren zestig. ,,Hij had een heldere visie, maar bovenal de persoonlijkheid en drive om die visie om te zetten in concrete resultaten. Hij was een charismatisch leider die Van Leeuwen op de wereldkaart zette."

De herdenkingsdienst vindt woensdagmiddag 17 oktober om 13.00 plaats in de Bethelkerk in Zwijndrecht. Aansluitend is de begrafenis om ongeveer 14.45 op de Algemene Begraafplaats, eveneens in Zwijndrecht. Om 16.00 uur is er gelegenheid om de familie van Rietberg te condoleren op het hoofdkantoor van de Van Leeuwen Buizen Groep.

Rietberg laat meerdere kinderen en kleinkinderen achter. Tijdens zijn leven werd Rietberg vijfmaal onderscheiden in Nederland, België en Frankrijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht