Volledig scherm
Bloemen liggen op de kruising Prinsenkade/Adriaan van Bergenstraat in Breda op de plek waar afgelopen weekend Paul Pluijmert werd doodgestoken. © Ralph Van Wolffelaar

Vrienden leggen bloemen voor doodgestoken Paul Pluijmert

Vrienden van Dordtenaar Paul Pluijmert hebben bloemen gelegd op de plek waar hun maat afgelopen weekend werd doodgestoken.

Zij legden de rozen op de kruising van de Prinsenkade en de Adriaan van Bergenstraat in Breda. Daar stonden zij iets na vier uur in de nacht van zaterdag op zondag te wachten op een taxi om hen naar huis te brengen. Daar zagen ze dat een man iemand sloeg. Toen ze daar iets van zeiden, kwam die op hen af en stak Pluijmert (23) direct met een mes.

De eerste elftalspeler van voetbalclub DFC overleed ogenblikken later op straat aan zijn verwondingen. De vermoedelijke dader had zich verstopt bij een parkeergarage, waar hij werd opgepakt.

Aangifte

Eergisteren bleek dat de Bredanaar (36) ook een andere Dordtenaar had geslagen. Die 18-jarige inwoner van de stad heeft ook aangifte gedaan. Niet duidelijk is of dat de mishandeling is die de vriendengroep van Pluijmert heeft gezien. De Bredanaar zit vast. Hij hoort morgen van de rechter-commissaris of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht