Volledig scherm
Een kat in een asiel. Foto ter illustratie. © ANP

Vrijwilligers De Kattenmand willen voorzitter via rechter uit functie zetten

Vrijwilligers van asiel De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland willen via de rechter afdwingen dat Hans M. aftreedt als voorzitter en penningmeester. M. zou hebben gefraudeerd. De voorzitter ontkent. ,,Dit is persoonlijk.”

Eerdere pogingen van de rechter om de partijen via een bemiddelaar dichter bij elkaar te laten komen, draaiden op niets uit. Gisteren stonden ze daarom opnieuw tegenover elkaar voor de civiele rechtbank in Rotterdam.

Volledig scherm
Asiel De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland. © Google Streetview

Vrijwilligers van De Kattenmand eisten daar onder meer het op non-actief zetten van M., in ieder geval tot bekend is of hun aangifte tegen hem leidt tot vervolging of nader onderzoek. M., ook vrijwilliger, zou jaren geld bedoeld voor de opvang van katten achterover hebben gedrukt. Ook zou hij geen verantwoording over de boeken afleggen. ,,Er zijn zaken niet te verklaren.”

M. ontkent dat. Volgens hem was er weliswaar sprake van een ‘informele sfeer’ als financiën werden besproken, maar zijn er nooit kritische vragen gesteld bij de jaarrekeningen van het asiel. M. vermoedt een ander motief. ,,De beoogde nieuwe voorzitter is mijn ex-vriendin. Dit is persoonlijk.”

Zwaar weer

M. runde het asiel eerst samen met zijn vrouw. Nadat zij overleed, nam hij de administratie over. Volgens de vrijwilligers kwam het asiel door M. in financieel zwaar weer. De voorzitter stelt dat het wegvallen van subsidie en de gang naar de rechter de toekomst van het asiel bedreigen. ,,Ergens zou ik zeggen: ‘Laat mij erbuiten, zetten jullie het asiel maar voort’. Maar dan moeten we een punt achter het verleden zetten en een oplossing vinden.”

De uitspraak is over twee weken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Staat u achter de onderwijsstaking?

  • Ja, er moet meer geïnvesteerd worden in het onderwijs. (49%)
  • Nee, hun punt is duidelijk en een staking stelt ouders voor problemen. (51%)
1570 stemmen