Volledig scherm
De politie deed in en om het restaurant op de Dubbeldreef in Dordrecht onderzoek na een overval. © Jeroen Verbueken/Fotoburo Busink

Vrouw van eigenaar Dordts afhaalrestaurant Zorba kreeg wapen op zich gericht bij overval

De vrouw van de eigenaar van het Dordtse afhaalrestaurant Zorba kreeg zondagavond bij een overvalpoging een pistool op zich gericht. De eigenaar van de zaak op de Dubbeldreef wist de jongens het restaurant uit te duwen en de deur te sluiten, meldt de politie. Daardoor gingen de overvallers er weer zonder buit vandoor. 

Het bekende Griekse restaurant in Dubbeldam was al dicht toen er even na 21.00 uur op de deur werd geklopt. De vrouw van de eigenaar deed open in de veronderstelling dat het een van de bezorgers zou kunnen zijn. In de deuropening stonden twee jongens, van wie één een vuurwapen vasthield, aldus de politie. 

De vrouw kreeg het pistool op zich gericht. De eigenaar sprong tussen de overvaller en zijn echtgenote, wist de jongens de deur uit te duwen en deed de deur op slot. ,,Hij kreeg daarbij wel een klap van een van de jongemannen’’, meldt de politie. Nadat de eigenaar de jongens de deur uit had gewerkt, hoorde hij dat er buiten geschoten werd en dat een scooter wegreed. 

Getuigen

Het overvallenteam van de politie doet onderzoek en is op zoek naar mensen die iets mee hebben gekregen van de overval. Wie rond 21.10 uur twee jongemannen bij het restaurant of in de omgeving van de zaak heeft gezien, of iets anders heeft gehoord of gezien wordt gevraagd zich te melden bij de politie. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen