Volledig scherm
© ANP

Vrouwenteams Volley Meerkerk en Next Volley promoveren tóch

De nieuwe promotie-/degradatieregeling, die volleybalbond Nevobo heeft gehanteerd omdat de competities door de coronacrisis niet afgerond konden worden, heeft gevolgen voor de regioclubs. 

De vrouwenteams van Volley Meerkerk’95 en Next Volley Dordrecht, de nummers twee en drie van de tweede divisie D, stijgen door een versterkte promotieregeling naar de eerste divisie. Op dat niveau treffen die ploegen komend seizoen mogelijk WIK uit Groot-Ammers, dat weliswaar als hekkensluiter in de eerste divisie B eindigde maar vanwege het schrappen van degradatie op dat niveau toch behouden blijft.

Ook in de topdivisie, waar de vrouwen van IMS/Voltena uit Werkendam uitkomen, verandert wat. De Nevobo heeft bepaald dat er een extra topdivisiepoule van twaalf teams zal ontstaan, waardoor de tweede competitielaag uit 24 teams gaat bestaan. De vrouwen van het Capelse VCN, in februari verliezend bekerfinalist in Den Bosch tegen Sliedrecht Sport, en ook het mannenteam van die club promoveren naar de eredivisie die uit tien ploegen blijft bestaan. Zaanstad (bij de mannen) en Dros-Alterno (bij de vrouwen) dalen af.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht