Als het aan Dordtse raadsleden ligt, krijgt de eerste vuurshow boven de rivier tijdens de jaarwisseling geen vervolg. In plaats daarvan zou er een show met lichtgevende drones moeten komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan Dordtse raadsleden ligt, krijgt de eerste vuurshow boven de rivier tijdens de jaarwisseling geen vervolg. In plaats daarvan zou er een show met lichtgevende drones moeten komen. © Frank de Roo

Vuurwerkshow boven rivier tijdens nieuwjaar wordt wellicht lichtshow met drones

POLLDe eerste vuurwerkshow boven de rivier tijdens de nieuwjaarsnacht was misschien gelijk de laatste. Als het aan Dordtse raadsleden ligt wordt die vervangen door een show met lichtgevende drones. Burgemeester Wouter Kolff heeft er ook wel oren naar.

 1. Dankzij deze oplossing kost zorg voor Klaas met ‘mogelijk ADHD’ binnenkort misschien minder geld
  PREMIUM

  Dankzij deze oplossing kost zorg voor Klaas met ‘mogelijk ADHD’ binnenkort misschien minder geld

  Stel je hebt als ouders een dusdanig druk kind dat er spanningen in het gezin ontstaan én opvoedingsproblemen. Wat dan? Naar de huisarts. Die verwijst eventueel door naar de GGZ. Maar dat kan wel eens lang duren. En dit kan toch eigenlijk veel efficiënter? In Zwijndrecht willen ze dat gaan doen: huisartsen en de gemeente slaan de handen ineen. ‘Zo zorgen we voor een stevigere thuisbasis en we hopen dat er kortere en minder dure zorg nodig is.’
 2. Dordrecht laat steden in Europa zien hoe je jezelf voorbereidt op klimaatverandering
  PREMIUM

  Dordrecht laat steden in Europa zien hoe je jezelf voorbe­reidt op klimaatver­an­de­ring

  Eind oktober begint de internationale klimaattop van de Verenigde Naties in Glasgow, maar Dordrecht houdt op 20 oktober zijn eigen Europese conferentie over klimaatbestendige steden. In het Energiehuis en online laten tien steden en 200 klimaatprofessionals zien hoe ze zich wapenen tegen hoosbuien, hittestress, overstromingen of droogte en tegelijkertijd hun wijken groener en leefbaarder maken. Met Dordrecht als lichtend voorbeeld.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Leuk idee, zo'n kabelbaan over het Drierivierenpunt

 • Ja, mee eens (52%)
 • Nee, lekker blijven dromen Kees Thies (48%)
629 stemmen