VVD Dordrecht: Laat Eurovisie Songfestival maar naar Dordrecht komen!

Als het aan de VVD in Dordrecht ligt, doet de oudste stad van Holland een serieuze gooi naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020. ,,We hebben aangetoond serieuze grote evenementen te kunnen organiseren’’, aldus VVD-raadslid Rolin den Heijer.

Het speculeren en fantaseren over de locatie en presentatoren van het songfestival van 2020 is begonnen. Duncan Laurence maakte zaterdagavond alle verwachtingen waar door met Arcade het Eurovisie Songfestival 2019 te winnen. Volgend jaar wordt het evenement dus in Nederland gehouden. Maar waar is de vraag?

Verschillende Nederlandse steden hebben al laten weten het Songfestival te willen verwelkomen. Als het aan de Dordtse VVD ligt, dingt Dordrecht ook mee. ,,Waar een wil is, is een weg. We moeten als stad ambitieus durven zijn. We hebben aangetoond serieuze grote evenementen te kunnen organiseren’’, aldus Den Heijer. Daarmee doelt hij onder meer op The Passion in 2019 en Koningsdag in 2015.

Volgens Den Heijer valt er volgend jaar iets groots te vieren in Dordrecht. Het zou volgens hem een extra reden zijn om het Songfestival naar de stad te halen. ,,In 2020 vieren we 800 jaar stad. Wij willen niet alleen dat Dordrecht, maar ook de rest van Nederland en Europa hiervan kan meegenieten. Eurovisie Songfestival, laat maar komen!’’

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Duncan Laurence is dolblij met de winst van het Eurovisie Songfestival 2019. © ANP

Slecht idee

Gerben Baaij van Dordrecht Marketing heeft in een reactie aan nu.nl laten weten dat hij Amsterdam, Utrecht en Rotterdam goede opties vindt. ,,Maar ik zou het niet meteen naar Den Haag halen. Of Dordrecht (lacht). Dat zou qua schaal en omvang een heel slecht idee zijn.’’

Wel pleit Baaij op Twitter voor een gastland in plaats van een gaststad. ,,In het kader van #Perspectief2030 minder bekende mooie plekken van Nederland laten zien’’, schrijft hij. Daarmee sluit hij een rol voor Dordrecht dus niet op voorhand uit.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht