De Wantijbrug is afgesloten sinds zondagavond 19 januari.
Volledig scherm
De Wantijbrug is afgesloten sinds zondagavond 19 januari. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Wantijbrug gaat vrijdag precies volgens planning weer open

Precies volgens planning gaat de Wantijbrug in Dordrecht vrijdagochtend om 05.00 uur weer open voor het verkeer. Daarmee komt een einde aan bijna elf weken vertraging in en om de stad.

Dat meldt Rijkswaterstaat, dat tijdens de werkzaamheden steeds een slag om de arm heeft gehouden over de datum van heropening. In de weekenden werd om die reden standaard niet gewerkt om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen. De instantie is sinds zondag 19 januari bezig aan de mega-operatie.

Coronacrisis

De coronacrisis heeft daarmee geen invloed op de planning van de werkzaamheden, al heeft dat wel gezorgd voor minder mensen op de bouwplaats. Ook daar moet immers anderhalve meter afstand gehouden worden om de verspreiding van van het virus tegen te gaan.

Binnen de nieuwe gezondheids- en veiligheidsregels wordt, zo goed en zo kwaad als het kan, het werk aan de Wantijbrug draaiende gehouden’, schrijft Rijkswaterstaat op de eigen website. ‘Met een kleinere club mensen, maar die zorgen wel voor continuïteit.’

De afgesloten brug zorgt al tweeënhalve maand voor behoorlijke verkeersoverlast in de stad. Doorgaande wegen liepen in de ochtend- en avondspits dagelijks behoorlijk vast, wat zorgde voor veel vertraging. De afgelopen weken liep die vertraging door het vele thuiswerken vanwege de coronacrisis ook weer fors terug.

Op slot

Voor het verkeer er weer met volle snelheid overheen kan, gaat een deel van de N3 de nacht ervoor nog op slot. Dat is nodig om borden en barriers op en langs de weg te verwijderen. Die stonden daar sinds zondag 19 januari, de dag dat het werk aan de basculebrug uit 1970 begon.

Die afsluiting voor al het gemotoriseerde verkeer begint donderdag om 19.00 uur. Nood- en hulpdiensten kunnen er dan nog wel over, net als (brom)fietsers en voetgangers. Overigens is het werk nog niet klaar. Pas in oktober zit de klus er helemaal op.

Een deel van de N3 is van donderdagavond tot vrijdagochtend afgesloten. Ook de kruising Noordhoevelaan/Provincialeweg is dan dicht.
Volledig scherm
Een deel van de N3 is van donderdagavond tot vrijdagochtend afgesloten. Ook de kruising Noordhoevelaan/Provincialeweg is dan dicht. © Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht